Токсична інфекція знову охопила Україну: від ботулізму померли вже вісім людей

«Якщо виловити та відразу викинути кишківник, то з ним видаляється і збудник», – каже інфекціоніст Оксана Гудзенко.

Інфекціоністи попереджають – категорично не можна їсти рибу вдома без термічної обробки.

Кілька років в Україні взагалі не перевіряли рибгосподарства. Звідки риба, можна було дізнатися лише з накладної. Тепер обмеження на контроль зняли. Проте перевіряють тільки легальні підприємства.

«Більшість вживання в’яленої риби – це стихійні ринки, це домашнє виготовлення. Що і є по-суті причиною цих останніх захворювань»- говорить в.о. начальника Херсонського міського управління Держпродспоживслужби Марина Малахова.

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун у своєму Facebook зазначила, що ботулотоксин, зараження яким призводить до ботулізму, накопичується в зіпсованих продуктах.

Для лікування захворювання в Україні закуплена спеціальна сироватка.

«З цього року на центральному рівні Україна почала закуповувати сироватки від ботулізму. Наразі наявні високоякісні антитоксини, необхідні для негайного лікування ботулізму. Отримати сироватку можна у будь-який час. Її терміново доставляють у місце зафіксованого випадку ботулізму», – повідомила вона.

Джерело

Для продолжения статьи перейдите на следующую страницу в низу: