Свята вечеря у різних країнах світу

Людська культура може бути дуже різноманітною, але одне об’єднує всіх нас – любов до свят і до їжі.

Різдво стало приводом для християн по всьому світу, щоб показати, скільки всього вони можуть з’їсти. Починаючи від яєчного лікеру в Пуерто-Ріко, поданого у кокосовій шкарлупі до поламаного королівського торта у Португалії, є неймовірна кількість кухонь світу, які змусять вас засумніватися у тому, чи кухар, який придумав усі ці страви, не перехилив пару лишніх чарочок.

І хоча католицьке Різдво вже минуло, ми пропонуємо вам ознайомитися з традиціями різних країн світу напередодні нашої Святої вечері.

Швеція


Багато та ще більше, це принцип шведського «julbord» або «різдвяного столу». Центральним елементом є різдвяний окіст, варений і глазурований яйцями, сухарями і гірчицею.

Як тільки це приготовано, ви можете насолоджуватися «Dopp i grytan» або «зануритися у казанок» – мочити скибки хліба у бульйоні з шинки. Залишається додати білу рибу, багатий вибір копченостей і капусту, приправлену солодким, темним сиропом, і запити це все кухлем Glögg (глінтвейн).

Пуерто-Ріко


Індичка може бути головним болем, але, зрештою, ви поставите її у духовку і більш-менш зможете забути про неї на деякий час.

Національним блюдом у Пуерто-Ріко є смажене порося відоме як Lechon, і ця всемогутня тварина потребує постійної уваги принаймні, двох осіб, які повільно повертатимуть її над вогнем на відкритому повітрі вже о другій годині ночі.

Коли довгі години крутіння залишаться позаду, пуерторіканці візьмуть до рук шкаралупу кокосового горіха, повну лікеру, гоголь-моголю, зробленого з кокосового молока, згущеного молока і рому.

Більш легка альтернатива La Danza, або шампанське, яке подається з соком маракуї, апельсиновим лікером, соком лайма, лимонним соком і полуничним соком.

Португалія


Тріска і варена картопля становлять основну частину традиційної різдвяної трапези, але справжньою «родзинкою» тут є безліч тістечок і солодощів.

У мовних і кулінарних термінах, Bolo Rei є королем-тортом. Горіхи і кристалізовані фрукти прикрашають поверхню білого пухнастого лакомства, названого на честь волхвів.

Японія


Хороші люди з Kentucky Fried Chicken (KFC, мережа фастфудів) не з тих, кому святковий настрій зіпсує можливість отримати прибуток.

Вони розпочали свою рекламну кампанію «Різдвяне курча 1974» у Японії після того, як західні емігранти не змогли придбати у Токіо індичку.

І досі, 40 років по тому, мережа KFC приймає замовлення за тижні до Різдва, а 25 грудня, можна побачити заможні японські сім’ї, які сидять за столом у магазині, святкуючи смаженою куркою, шампанський і тортом.

Східна Європа

Для продолжения статьи перейдите на следующую страницу в низу.

Добавить комментарий